Vier vrienden en jonge programmeurs die de sprong in het diepe wagen en samen een bedrijf beginnen.

[startup] Een nieuw begin

Door Gaffel op zondag 11 maart 2012 12:30 - Reacties (20)
Categorie: Bedrijf zonder Naam, Views: 5.263

Op een gezellige vrijdag avond, is er in een dronken toestand besloten een bedrijf te beginnen en een app te ontwikkelen die er totaal nog niet is en waar nog niemand aan gedacht heeft.
- Wij, vier jonge studerende programmeurs, denken wel zo slim te zijn om direct het diepe in te springen en te beginnen.

Alleen hoe?
Hoe begin je een bedrijf, hoe zet je het op? Hoeveel tijd heeft iedereen? Wat gaan we eerst doen? Moeten we niet eerst een leuke website hebben? En wat als het goed gaat lopen, stoppen we dan met studeren? Waarom stoppen we niet direct? Hebben we startkapitaal nodig? waarvoor gaan we dat kapitaal dan gebruiken?

Vragen, vragen en nog eens vragen... Allemaal nog niet beantwoord en nog niet besproken.

//
Ik heb ooit eens samen met een vriend kortstondig een serieus bedrijf gehad, met een omzet van enkele duizenden euro's per kwartaal. Helaas was de winst over deze omzet rond 1 a 2 procent. We verkochten XXODD systemen of zette zelf systemen in elkaar. We verkochten 2 a 3 computers per kwartaal en dat was natuurlijk niet genoeg.
Ik wilde meer, hij niet. Bedrijf was als VOF opgestart. We kwamen er niet uit, er werd niks meer verkocht. Einde verhaal, einde bedrijf..

Hoe te voorkomen dat dit weer gebeurd? We zijn nu met 4 man, onze idealen en dromen zijn niet gelijk aan elkaar.. Ieder wil iets anders bereiken, dus hoe gaan we dit precies aanpakken?
//

De komende tijd zal ik dit blog voornamelijk gebruiken om mn vragen en mijn verliezen/successen op te slaan.

Ik zou het leuk vinden als je een tip hebt of een goed boek wat antwoorden heeft op een aantal vragen.